Hvordan gå ned i vekt?

Hvordan gå ned i vekt

Hvordan gå ned i vekt? Kaloriunderskudd, god metthetsfølelse, gode rutiner og positiv motivasjon er viktig

Overvekt og fedme er risikofaktor for flere sykdommer og tilstander som bl.a. høyt kolesterol, hjerte- og karsykdommer, diabetes og flere typer kreft. Å gå ned i vekt er kanskje det viktigste du kan gjøre for å redusere kolesterolverdiene dine, hvis du er overvektig. Hvordan gå ned i vekt? Hva har du allerede prøvd?

Slankepsykologi og forberedelse

Hva tror du er årsaken til at nettopp du sliter med overvekt? Gnager det ofte i magen? Har du dårlige vaner og rutiner? Spiser du for mye kaker, godteri o.a.? Skriv kostholdsdagbok i to uker, dvs. noter hva, når og hvorfor du spiser. Se gjennom den og besvar spørsmålene over – da finner du sikkert ut hvordan du kan slanke deg. Har du vanskelig for å slanke deg, og du lykkes ikke med slankingen på egen hånd – få deg en profesjonell hjelp.

Les mer om kosthold, sunn vekt og slanking   og hvordan holde seg slank

Spis færre kalorier enn det du forbrenner

Å få kaloriunderskudd er det viktigste når dud skal slanke deg. Alle slankedietter går ut nettopp på det – at kaloriinntaket er lavt. Bruk matvaretabellen.no og finn ut hvor mye kalorier dine måltider inneholder.

Trening

Trening hjelper ikke bare å forbrenne kalorier mens du trener. Du får bedre humør og større muskler av å trene. Store muskler forbrenner mer energi enn små muskler, og godt humør hjelper å holde motivasjoen oppe.

Finn ut hva du liker

Har du trent før? Kunne du tenke deg en rolig joggetur ute tre ganger i uken? Eller blir du bedre motivert til å trene sammen med andre, f.eks. på treningssenter? Eller vil du ha vekter og treningsmatte hjemme og trene på egen hånd? Finn ut hva du kunne trives med.

Positiv motivasjon

Tenk langsiktig. Får du glede av treningen og maten, har du mye større sjanse til å lykkes med sunne rutiner over tid – og det er nettopp det som gjelder!

En kommentar om “Hvordan gå ned i vekt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..